Sağlık

Daha Uzun Yaşamanın Sırrı Olarak Bilinen 10 Sağlıklı ve Yapımı Kolay Atıştırmalık Önerisi

Gün içerisinde işlerini yaparken oturup kocaman bir öğün yemek yerine bol bol atıştırmayı sevenlerden misiniz? Kurabiye ve kekler gibi bazen atıştırmalıklar da çok fazla kalori tüketmemize sebep olabiliyor. Üstelik her zaman işlenmiş gıda yemeye çalışır. Bu nedenle evde hazırlayabileceğiniz daha sağlıklı atıştırmalıklar önerdiğimiz içeriğimize atıştırmalık severleri de dahil edelim. ?

Kaynak:https://www.thesun.co.uk/health/24416…

1. Patlamış mısır

Bir film izleme klasiği olan patlamış mısırın içi tereyağı ve tuzla doldurulduğunda insanların onu daha çok yediğini biliyoruz. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi mısırı daha sağlıklı tüketebilmek için az miktarda zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile patlatmak gerekiyor. Bu durumda yeterli bir antioksidan kaynağı haline gelir.

2. Ödem

Uzakdoğu mutfağına aşina olanlar edamame’yi bilir. Fasulye gibi hafif haşlanmış olarak tüketilen bu besin, Japon Okinawa diyetinin temel taşlarından biridir. Protein açısından oldukça zengin olduklarından vegan beslenmede de tercih edilirler.

3. Çıtır leblebi

Cipslerin o çok sevdiğiniz çıtırlık hissine sağlıklı bir alternatif arıyorsanız leblebi güzel olabilir. Tek yapmanız gereken, süzülmüş bir kutu nohut, birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ve dilediğiniz baharatları bir fırın tepsisine yaymak ve pişirmek.

4. Meyveli yoğurt barı

TikTok’ta son zamanların en popüler tanımlarından biri olan çikolata kaplı yoğurt barları aslında tatlı isteğinize karşı sağlıklı bir alternatif. Meyve ve yoğurdu bir arada seven herkesin denemesi gerektiğine inanıyoruz.

5. Fındık

“Ben tuzluyu sevenlerdenim” dediğini duyar gibiyiz. Kuruyemişler doğal yağlar ve lif açısından zengin olsa da gereğinden fazla tüketilmediği sürece birçok kalp-damar hastalığına da iyi geliyor.

6. Nohut

Kabuklu yemişler görünüşte küçüktür ancak vitamin ve mineral bakımından zengindir. Tuzlanmış veya karamelize edilmiş leblebi de oldukça güzel olabilir. Ayrıca dikkatli olun. Badem ezmesi, fıstık veya fındık ezmesiyle de tüketebilirsiniz.

7. humus

Elbette nohutun en lezzetli çeşitlerinden biri olan humus da listemizde yer alıyor. Kalorisi düşük, lif oranı yüksek olan humusu evinizde de yapabilirsiniz. Lezzetini kavrulmuş sarımsak, kırmızı biber, kişniş, limon ve hatta avokado gibi tatlarla da zenginleştirebilirsiniz.

8. Kurutulmuş meyveler ve ceviz

Kuru meyveler özellikle insülin direnci olan, şekeri bilinmeyen veya şeker hastası olan hastalara tavsiye ediliyor. Kan şekerinizde ani düşüşler yaşıyorsanız evden çıkarken yanınıza bir miktar fındık ve ceviz alarak değerlerinizi dengeleyebilirsiniz.

9. Elma cipsi

Elma cipsi de tıpkı nohut cipsi gibi az miktarda yağ ile pişirilip yapılır. Tuzlu yerine tatlı bir şeyler arayanlar için tarçın ve isteğe bağlı tatlandırıcılarla nefis görünüyor.

10. Taze meyve

Son olarak elbette taze meyve yemeniz gerektiğini söylemeden geçemeyeceğiz. Günümüz tüketim alışkanlıkları nedeniyle birçok insanın eksikliğini hissedebileceği pek çok vitamin doğal olarak meyvelerde bulunmaktadır. En sevdiğiniz meyveyi veya ihtiyacınız olan vitamini içeren meyveyi günlük rutininize eklemeye çalışmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu