Turkcell Global Bilgi’den 1 yılda 18 bin sınıfta 5.500 eğitim!
Turkcell Global Bilgi, çalışanlarının yanı sıra iş ortaklarına da destek olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 18 bin sınıfta 5.500 eğitim ve gelişim programı düzenleyen Turkcell Global Bilgi, 16 bin çalışanının mesleki bilgi ve donanımlarının gelişmesine katkı sağladı.
Eğitim, gelişim ve mesleki programlar hakkında bilgi veren Turkcell Global Bilgi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zafer Çavdar, şunları söyledi: “Turkcell Global Bilgi’nin önceliklerinden biri çalışan deneyimidir. Bu nedenle firmalarla dijital dönüşüm ortaklıkları kurarken, arkadaşlarımızın da teknolojik yenilikleri deneyimlemeleri ve sürdürebilmeleri için kendilerini geliştirmelerine yönelik hem yüz yüze hem de dijital eğitimler düzenliyoruz. Bu sayede arkadaşlarımız istedikleri yerde ve zamanda kendilerini geliştirme fırsatına sahip oluyorlar.
Programlarımız; Etkinlik, oyunlaştırma, e-öğrenme, dijital kütüphane, uygulama atölyesi ve profesyonel toplantı gibi çeşitli geliştirme araçlarını içerir. Arkadaşlarımıza mesleki ve kişisel gelişimlerine göre üniversitelerle iş birliği yaparak farklı sertifika programları düzenliyoruz. #kariyerburada sloganımızla çalışanlarımızın sadece kendi alanlarında güçlenmesini değil, aynı zamanda çok yönlü uzman olacak yetkinlikleri kazanmalarını da sağlıyoruz. Yaşam boyu öğrenmeyi destekleyerek nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor ve öğrenmeyi hayatlarının bir parçası haline getiriyoruz.”
YENİ NESİL İSİMLERE İLGİ VAR
2023 yılında en çok talep edilen eğitimler hakkında bilgi veren Zafer Çavdar, şöyle devam etti: “Müşteri Deneyimi Gelişim Programımız kapsamında satışı, benzersiz müşteri deneyimini, bağlantı ve kariyer geçişini destekleyen teknoloji eğitimlerimiz öne çıktı. ‘Kendinde Lider’ programımızla ‘Çevik Lider’ eğitimi, ‘İş’te Uzman’ programımızla ‘Mesleki ve Yetkinlik’ eğitimleri verdik. Odak Programlarımız ile ‘RPA’, ‘Veri’, ‘Yapay Zeka’ ve ‘Çevik’ alanlarında çok yönlü uzmanlaşma sağlayarak üniversite işbirlikçi sertifikalar ve yeni nesil unvan ve rozetler sağladık.
Çalışanlarımız mevcut statülerinin yanı sıra ‘RPA Tasarımcısı’, ‘Veri Ustası’, ‘Profesyonel Koç’, ‘İç Eğitmen’ gibi kariyer geçişlerini destekleyecek yeni nesil unvanlar alarak mesleklerinde bir adım öne geçiyorlar. ‘Ürün Sahibi’ ve ‘OKR Koçu’. Öte yandan 2023 yılında tüm bu programlara ek olarak Koçluk Ofisimiz iş birliğiyle sertifikalı iç koçlarımız ile birebir koçluk-mentorluk desteği vererek 400 arkadaşımızın kişisel gelişimine destek olacağız” dedi.
“2024’TE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Şirketin 2024 hedeflerine değinen Zafer Çavdar, şunları söyledi: “2024, gelişim yolculuğumuza devam edeceğimiz bir yıl olacak. Hem organizasyonel hem de bireysel çeviklik için çok yönlü gelişim
devam edeceğiz. İş ve çalışan gelişimi açısından yeni becerileri desteklemeyi ve mevcut becerileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2024 yılında da arkadaşlarımıza yardımcı olacak etkinlik, oyunlaştırma, e-öğrenme, dijital kütüphane, uygulama atölyesi, mesleki toplantı, podcast, canlı yayın sohbetleri, koçluk ve mentorluk uygulamaları gibi birçok araçla öğrenmenin ve gelişimin nabzını tutmaya devam edeceğiz. Mesleki ve gelişim yolculuklarında ilerleme. “yapacağız”dedi.